Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Ciasto "Bomba czekoladowa"

Ciasto "Bomba czekoladowa" to szybkie i efektowne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie tego deseru nie zajmuje dużo czasu. Nie jest również czasochłonne. Jest to pewnego rodzaju tort, tylko odwrócony. Nadzienie przygotowałam z bitej śmietany. wiem jest to kaloryczny dodatek, ale przez to oszczędzamy czas. Przecież na tym nam zależy. Tak naprawdę najdłużej nam się schodzi tylko z oczekiwaniem na schłodzenie tego deseru. Takie ciasto doskonale sprawdza się na różnych dziecięcych przyjęciach. Ciasto "Bomba czekoladowa" to deser, któremu nikt się nie oprze. Polecam!
Składniki:
500 ml śmietany 30%
200 g cukru pudru
100 g czekolady karmelowej
30 g kakao
20 g śmietanfix
2 blaty gotowego ciasta biszkoptowego
300 ml zimnej śmietany 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy kakao, 100 g cukier puder i 10 g śmietanfixu. Miksujemy. 200 ml zimnej śmietany 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy 100 g cukru pudru i 10 g śmietanfixu. Miksujemy. Okrągłą miskę wypełniamy folią spożywczą. Boki formy układamy jednym, blatem biszkoptowym przyciętym odpowiednio do formy. W środek formy smarujemy krem kakaowy. Następnie smarujemy krem śmietankowy. Na wierzchu układamy drugi blat biszkoptowy przycięty do formy. Chłodzimy dwie godziny. Ostrożnie wyjmujemy ciasto z formy. Zdejmujemy folię spożywczą. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Rozpuszczoną czekolada polewamy wierzch ciasta.


ciasto czekoladowe, czekolada, ciasta bez pieczenia
ciasto czekoladowe, czekolada, ciasto bez pieczenia
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj