Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Cytrynowy sernik(bez pieczenia)

Sernik, któremu nie można się oprzeć. Słodki, ale nieco kwaskowy. Z wyczuwalnym smakiem cytryny, ale nie dominującym. Kwaskowy. ale zarazem słodki deser. Nie wątpliwą zaletą tego pysznego sernika cytrynowego jest jego łatwość wykonania. Aby przygotować ten sernik potrzebujemy tak naprawdę kilka składników i chwilkę cierpliwości. Cytrynowy sernik to doskonała propozycja na smaczny niedzielny deser. Polecam!
Składniki:
500 g sera półtłustego
500 g serka homogenizowanego waniliowego
480 ml wody
250 g okrągłych biszkoptów
150 g cukru pudru
120 g galaretki cytrynowej
50 ml soku z cytryny
30 g żelatyny
aromat cytrynowy
Ser mielimy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek homogenizowany. Miksujemy. Dodajemy sok z cytryny i aromat cytrynowy. Miksujemy. W 80 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Gotową żelatynę lekko podgrzewamy.  Ostrożnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Mieszamy ręcznie. Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Na biszkoptach ostrożnie wylewamy masę serową. Całość chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy kolejne dwie godziny.


sernik, sernik na zimno,cytrynowy sernik, sernik bez pieczenia
sernik, sernik na zimno,sernik cytrynowy, sernik bez pieczenia
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj