Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik pomarańczowy(bez pieczenia)

Gdy za oknem coraz zimniej warto sobie czasem powspominać letnie i słonecznie dni. Doskonałą do tego okazją morze być słodki i pachnący pomarańczami sernik. Nie jest to deser pieczony, wiec sporo czasu się przy nim zaoszczędza. Jest to jeden z moich ulubionych serników bez pieczenia. Doskonały zarówno latem, jak i na jesienni. Idealny na spotkania lub uroczystości czy święta. Łatwo go przygotować i nie jest trudny. Składniki potrzebne do wykonania tego sernika pomarańczowego są łatwo dostępne. Moim zdaniem sernik pomarańczowy bez pieczenia to doskonały deser również na święta. Zapach pomarańczy idealnie komponuje się z zapachami innych słodkości świątecznych. Jest to jeden z tych serników, wobec, którym nie umiem się oprzeć. Polecam!
Składniki:
500 g sera półtłustego
450 ml wody
400 g mandarynek w syropie
250 g serka brzoskwiniowego
200 g biszkoptów okrągłych
150 g cukru pudru
60 g galaretki pomarańczowej
40 g żelatyny w proszku
Ser półtłusty mielimy. Mandarynki odsączamy z syropu. Syrop zostawiamy. W 50 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Do zmielonego sera dodajemy cukier puder i serek brzoskwiniowy. Do masy dodaje również połowę syropu pozostałego z mandarynek. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzewam. Dodaje wolnym strumieniem do masy serowej. Mieszam. Na dnie tortownicy układam biszkopty. Wylewam masę serową. Chłodzę w lodówce prze co najmniej dwie godziny. Na wierzchu układam mandarynki. Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę wylewam ostrożnie na wierzch ciasta. Chłodzę co najmniej dwie godziny, a najlepiej cała noc. 


sernik sernik pomarańczowy, pomarańcze
sernik, sernik pomarańczowy, pomarańcze
sernik, pomarańcza, sernik pomarańczowy
Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj