Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Wafle czekoladowe(proste i łatwe)

Nic tak dobrze nie smakuje, jak przygotowane same w domu wafle czekoladowe. Oczywiście w sklepie możemy kupić gotowe, ładnie zapakowane i tanie wafle czekoladowe. Ale warto przygotować takie wafelki w domu samodzielnie. Nic nie smakuje lepiej. Wafle czekoladowe to prosty i łatwy deser, który przygotowuje się przy tym bardzo szybko. Aby przygotować takie domowe wafle czekoladowe możecie zaangażować całą rodzinę. Domowe wafle czekoladowe to taki słodki powrót do smaków dzieciństwa. Takie wafelki z tego co pamiętam przygotowywała mi moja mama. Smakowały obłędnie. Postanowiłam odtworzyć ten smak. Nie było to łatwe, ale się udało. Ten przepis jest bardzo neutralny. Możecie zamieniać składniki i tworzyć swoje ulubione smaki wafli. Moim zdaniem jednak wafle czekoladowe przygotowane samodzielnie nie mają sobie równych. Są doskonałym deserem na każdą porę roku. Polecam!
Składniki:
300 g mleka w proszku
200 g margaryny
200 g małych, kwadratowych wafli
120 g cukru
100 ml wody
30 g kakao
Wodę, margarynę i cukier rozpuszczamy. Dodajemy kakao. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się wszystkich składników. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Trzy wafle przekładamy masa czekoladową. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy czekoladowej i wafli. Chłodzimy co najmniej cztery godziny w lodówce. Gotowe wafle kroimy na pół. Dowolnie dekorujemy.


wafle czekoladowe, wafle, domowe wafle czekoladowe
wafle czekoladowe, wafle, domowe wafle czekoladowe
wafle, wafle czekoladowe, domowe wafle czekoladowe
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj