Domowe wafle śmietankowe to jedne z moich ulubionych ciastek. Łatwe i szybkie wykonaniu, posmakują każdemu. Są doskonałe zarówno na święta, jak i spotkanie z przyjaciółmi. U mnie w domu zawsze znikają szybciej, niż sam czas ich przygotowania. Uwielbiam się nimi zajadać. Do tego herbata lub kawa i mam idealne popołudnie. Wafle śmietankowe to smak dzieciństwa, którego się nie zapomina. Od kąt pamiętam były to moje ulubione ciasteczka. Kupne wafle śmietankowe nie smakują tak samo. Moim zdaniem domowe wafle śmietankowe nie mają sobie równych. Polecam!
Składniki:
300 g mleka w proszku
300 g wafli kwadratowych
200 ml śmietany 12%
150 g masła
100 g cukru
Zimną śmietanę wyjmuję z lodówki. Masło i cukier rozpuszczam. Dodaje śmietanę. Mieszam do połączenia się składników. Studzę. Do ciepłej masy dodaje mleko w proszku. Mieszam. Cztery wafle przekładam masą śmietankową. Chłodzę w lodówce dwie godziny. Dowolnie dekoruję.
Składniki:
300 g mleka w proszku
300 g wafli kwadratowych
200 ml śmietany 12%
150 g masła
100 g cukru
Zimną śmietanę wyjmuję z lodówki. Masło i cukier rozpuszczam. Dodaje śmietanę. Mieszam do połączenia się składników. Studzę. Do ciepłej masy dodaje mleko w proszku. Mieszam. Cztery wafle przekładam masą śmietankową. Chłodzę w lodówce dwie godziny. Dowolnie dekoruję.
Komentarze
Prześlij komentarz