Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Piernikowe brownie

Ciasto brownie to niekwestionowany król wielu przyjęć i pewniak wśród ciast. Nie od dziś wiadomo, że proste i łatwe wypieki wszystkim smakują. Brownie to wypiek, który zawsze się udaje. Przyprawy korzenne nadają zawsze niezwykłego charakteru każdemu wypiekowi. Połączenie smaku piernika i brownie w jednym cieście sprawia, iż to ciasto stało się hitem w moim domu. Co tu dużo mówić brownie i pierniki to ulubione wypieki mojej rodziny. Są proste, smaczne i każdy je lubi. Piernikowe brownie to doskonałe ciasto zarówno do niedzielnej kawy, jak na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam!
Składniki:
250 g mąki pszennej
200 g czekolady deserowej
120 g cukru
100 g masła
100 ml wody
50 g cukru pudru
30 g kakao
30 g przyprawy do piernika
8 g proszku do pieczenia
3 jajka
Czekoladę łamię na kawałki. Masło rozpuszczam wraz z kakao, 100 g cukru i wodą. Dodaje połamaną czekoladę. Mieszam do momentu połączenia się składników. Studzę. Jajka ubijam na puszystą pianę wraz z 20 g cukru. Do ubitych jajek dodaje wystudzone składniki. Miksuję. Dodaję mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Dekoruje ciasto cukrem pudrem.


brownie, ciasto czekoladowe, piernik
brownie, ciasto czekoladowe,piernik
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty

Drukuj