Kakao to napój, który towarzyszy mi od najmłodszych lat. Uwielbiam smak i aromat kakao. Łatwość z jaką można przygotować ten akurat napój sprawia, iż daje wiele możliwości jego interpretacji. Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje. Polecam!
Składniki:
400 ml mleka
150 g miodu
50 ml ajerkoniaku
30 g kakao
10 g cynamonu
250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.
Składniki:
400 ml mleka
150 g miodu
50 ml ajerkoniaku
30 g kakao
10 g cynamonu
250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.
Napewno pyszne :)
OdpowiedzUsuń