Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Kakao to napój, który towarzyszy mi od najmłodszych lat. Uwielbiam smak i aromat kakao. Łatwość z jaką można przygotować ten akurat napój sprawia, iż daje wiele możliwości jego interpretacji. Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje. Polecam!
Składniki:
400 ml mleka
150 g miodu
50 ml ajerkoniaku
30 g kakao
10 g cynamonu
250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.


kakao, cynamon, ajerkoniak
kakoa, cynamon, ajerkoniak
Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz