Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik jest jednym z tych ciast, które każdemu zawsze smakują. Ilość możliwości i dodatków sprawia, iż serniki to jedne z najpopularniejszych ciast. Moim zdaniem są na tyle uniwersalnym wypiekiem, że każdy znajdzie coś dla siebie. Sernik z mlekiem skondensowanym to prosty i smaczny deser. Dosyć szybki w wykonaniu. Dodając mleko skondensowane do sernika nie musimy już dosładzać samego ciasta. Mleko skondensowane nadaje również pysznego, nieco karmelowego smaku samemu sernikowi. Moim zdaniem sernik z mlekiem skondensowanym to doskonała propozycja na szybki i wyjątkowy deser do popołudniowej herbaty. Ten sernik to również propozycja wyjątkowego ciasta na bardzo specjalne okazje. Polecam !
Składniki:
1 kg sera trzykrotnie mielonego
400 ml mleka skondensowanego
200 g czekolady karmelowej
100 g cukru
100 g herbatników
60 g budyniu waniliowego
30 g mąki ziemniaczanej
30 g maki pszennej
4 jajka
Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajmy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy mleko skondensowane. Miksujemy. Dodajemy obie mąki i budyń waniliowy. Miksujemy. Kwadratową formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Wylewamy masę serową. Ciasto pieczemy około 75 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gotową polewą dekorujemy ciasto. chłodzimy w lodówce przez całą noc.


sernik, mleko skondensowane
sernik, mleko skondensowane
Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj