Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Życzenia świąteczne

 Z okazji nadchodzących świąt Wielkanocnych składam wszystkim życzenia zdrowych :) radosnych świąt :) oraz mokrego dyngusa :)  życzy autorka bloga

Łaciate racuchy

Racuchy to jedne z moich ulubionych dań. Doskonale sprawdzą się zarówno jako ciepły obiad, ale również przekąska do szkoły. Łaciate racuchy to taka moja wariacja na temat placków i ciasta "Zebra". Łaciate racuchy w sposób oczywisty kojarzą się z tym właśnie wypiekiem. Ich intrygujący wygląd przyciąga uwagę dzieci. U mnie w domu łaciate racuchy okazały się strzałem w dziesiątkę. Zniknęły w mgnieniu oka. Co ważne do przygotowania łaciatych racuchów użyłam sprawdzonej mieszanki pochodzącej z mojej ulubionej firmy czyli "Polskich Młynów". Mieszanka na racuchy "Polskie Młyny" to doskonały produkt, najwyższej jakości. Sprawdzi się w momencie, gdy wasze pociechy zapragną racuchów. Ta mieszanka sprawia, iż nasze tradycyjne racuchy nabierają niezwykłego smaku i aromatu. Mieszanka na racuchy "Polskie Młyny" to również doskonała baza do przygotowania właśnie takich pysznych łaciatych racuchów. Polecam !

Uwaga !
Serdecznie zapraszam do zajrzenia do niezwykłego sklepu "Polskie Młyny". Znajdziecie w nim nie tylko sprawdzone mąki, ale również niezwykłe zestawy, które mogą być prezentami. Mnóstwo promocji i wiele innych produktów bez, których miłośnik cukiernictwa nie może się obejść. Zapamiętajcie ten adres: https://www.skleppm.pl/

Składniki:
300 g mieszanki na racuchy "Polskie Młyny"
300 ml mleka 3,2%
80 ml oleju
80 g cukru pudru
20 g kakao
1 jajko
Do miski wsypujemy mieszankę na racuchy. Dodajemy jajko i mleko. Miksujemy przez około 3 minuty do powstania gęstego ciasta. Dodajemy olej. Ponownie miksujemy. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy kakao. Mieszamy trzepaczką. Patelnię rozgrzewamy. Nakładamy jedną łyżkę jasnego ciasta. Następnie łyżkę ciemnego ciasta. Ponownie nakładamy łyżkę jasnego ciasta i ciemnego. Tak przygotowany racuszek smażymy przez około 1 minutę na jednej stronie. Następnie przekręcamy na drugą stronę. Smażymy też jedną minutę. Z porcji wyjdzie około 15 racuchów. Studzimy i odsączamy na papierowym ręczniku.  Posypujemy cukrem pudrem.
racuchy, placki
racuchy, placki
racuchy, placki
Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj