Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik Ferrero Rocher (bez pieczenia)

 Na przekór pogodzie panującej za oknem postanowiłam wam pokazać przepis na pyszny sernik czekoladowy, który nawiązuje do znanych pralinek. Sernik Ferrero Rocher to nic innego, jak niezwykłe połączenie prostoty, czekolady i orzechów. Doskonały deser, dla tych, którzy nie lubią dużo czasu spędzać w kuchni. Moim zdaniem ten sernik jest po prostu najlepszy. Pod każdym względem. Doskonale się go robi, jest łatwy i na pewno posmakuje rodzinnie. Moja rodzinna nie mogła się wprost na chwalić tego sernika. Uważam, że ten deser to strzał w dziesiątkę. Polecam !

Składniki:

1 kg sera trzykrotnie mielonego

350 g jogurtu naturalnego

250 g kremu czekoladowego

200 g cukru pudru

200 g pralinek ferrero rocher

200 g herbatników 

150 g orzechów włoskich mielonych

100 g czekolady deserowej

100 ml śmietany 30%

60 ml wody

30 g żelatyny

Ser i cukier miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy mielone. Miksujemy. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Stężałą żelatynę dodajemy powoli do masy serowej. Miksujemy. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Wlewamy masę serową. Na wierzchu układamy praliny. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Dodajemy kawałki czekolady. Mieszamy. Studzimy. Polewamy nią wierzch sernika. Ponownie chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. 





Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj