Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ciasto " Śliwki w biszkopcie"
Ciasto " Śliwki w biszkopcie" to wypiek, który zachwyca swoim wyglądem i smakiem. Jest to ciasto, które może sprawdzić się podczas rodzinnych spotkań lub miłego niedzielnego popołudnia. W tym cieście mamy doskonałe łączenie miękkiego biszkoptu, kwaskowych wiśni i słodkiego kremu. Tym co decyduje o sukcesie tego wypieku to jego szybkość wykonania, dostępność produktów oraz niesamowity smak. Moim zdaniem ciasto " Śliwki w biszkopcie " to wypiek uniwersalny, zarówno osób początkujących, jak i doświadczonych. Polecam !
Składniki:
biszkopt
250 g mąki pszennej
100 g cukru
60 ml oleju
10 g proszku do pieczenia
5 jajek
masa śliwkowa
500 g śliwek mrożonych
120 g galaretki wiśniowej
masa śmietanowa
250 ml śmietany 30%
50 g cukru pudru
15 g śmietanfixu
Biszkopt: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej. miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto wlewam do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Dzielę na dwie połowy.
Masa śliwkowa: Śliwki rozmrażam. Miksuję. Zmiksowane śliwki podgrzewam. Do ciepłej masy dodaje galaretki. Mieszam. Odstawiam do wystudzenia.
Ciasto układam w blaszce. Układam między dwie połowy masę śliwkową. Odstawiam do ostudzenia. Chłodzę w lodówce.
Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijam. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Masę układam na wierzch ciasta. Ponownie chłodzę w lodówce.
Smacznego !
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Popularne posty
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
smakowicie!
OdpowiedzUsuń