Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Piwo grzane

Piwo grzane to nieodłączny element okresu świąteczno - noworocznego. W naszej tradycji z kolejnymi latami zdobywa coraz to większą popularność. Piwo grzane to doskonały napój rozgrzewający i wzmacniający. Tak na prawdę to tylko od nas zależy jakich składników użyjemy oraz jaki będziemy chcieli uzyskać efekt. Moja propozycja to tak naprawdę najprostszy przepis, składający się tylko z podstawowych produktów. Uważam, że jest to napój nie tylko dla miłośników piwa. Polecam !

Składniki:

250 ml piwa jasnego

50 g miodu

10 g cynamonu

10 g imbiru

10 g pieprzu

10 g przyprawy do piernika

Piwo z miodem i przyprawami podgrzewam. Gotuję około 10 minut. Ciepłe piwo przelewam do szklanki. O razu podaję. 




Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj