Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Naturalna słodycz zamiast cukru - syrop z agawy

Tradycyjne wypieki jednoznacznie kojarzą się ze słodyczą. Jednak słodki smak można osiągnąć na wiele sposobów, niekoniecznie dodając do ciasta biały cukier. Jednym z nich jest syrop z agawy , naturalny słodzik roślinny w płynnej postaci. Jak można wykorzystać go w kuchni, co wyróżnia go wśród innych propozycji zastępujących cukier? Przeczytaj więcej w poniższym artykule : ●      Właściwości syropu z agawy ●      Jak syrop z agawy sprawdza się w wypiekach? ●      Naturalna, słodka i gęsta polewa ●      Gdzie kupić syrop z agawy sprawdzonej jakości? ●      Syrop z agawy - przepisy dobrze znane w nowej odsłonie ●      Dlaczego warto sięgnąć po syrop z agawy? Właściwości syropu z agawy Syrop z agawy często nazywany jest w pełni wegańskim zamiennikiem miodu. To produkt powstający bez udziału zwierząt, pochodzi z miąższu roślin agawy. Sok wyciskany z rdzenia rośliny jest podgrzewany i filtrowany, przez co jego konsystencja zmienia się w gęstą, lejącą, przypominającą miód. Przed

Miód Wielokwiatowy - Polskie Miody

 Miód Wielokwiatowy to jeden z najpopularniejszych polskich miodów. Uwielbiają go zarówno dzieci, jak i dorośli. W czym tkwi sekret tego niezwykłego miodu? Odpowiedź znajdziecie w tym artykule.

Czym charakteryzuje się miód wielokwiatowy ? Miód wielokwiatowy charakteryzuje się swoim niezwykłym smakiem. Jest o smak słodki, wyrazisty. nazywany jest miodem "tysięcy kwiatów". Moc miodu wielokwiatowego polega właśnie na jego niezwykłej barwie, smaku oraz okresie w którym był zbierany. Wyróżniamy trzy rodzaje miodu wielokwiatowego:

1. miód wiosenny: jasny kolor, delikatny smak. Zawiera dużo cukrów. Czuć aromaty kwiatów wiosennych.

2. miód letni: jasny, bardzo słodki, najczęściej z dodatkiem nektaru lipy. Ma nieco ciemniejszy kolor, smak i barwę. 

3. miód jesienny: barwa ciemna, ostry w smaku. Najczęściej z dodatkiem nektaru gryki lub słonecznika.

Jakie składniki zawiera miód wielokwiatowy? Miód wielokwiatowy zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów.  W swoim składzie ma również dużo węglowodanów i kwasów organicznych. Ilość witamin i mikroelementów zależna jest od rodzaju miodu wielokwiatowego.

Na co pomaga miód wielokwiatowy? Miód wielokwiatowy pomaga na:

- alergie;

- zmęczenie fizyczne i psychiczne;

- pozytywnie wpływa na przemianę materii;

- dobrze wpływa na skórę;

- wzmacnia odporność;

Jaka jest cena miodu wielokwiatowego? Miód wielokwiatowy jest miodem łatwo dostępnym i popularnym. Cena jest przystępna.



Źródło: wcinajmiód.pl

Komentarze

Popularne posty

Drukuj