Polecane
Domowe racuchy na kefirze
Racuchy to jedne z moich ulubionych dań. Doskonałe zarówno na lekki obiad, jak i na deser. U mnie w domu racuchy przygotowuje się na zsiadłym mleku. Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają. U mnie w domu znikneły w mgnieniu oka. Polecam !
Składniki:
250 g mąki pszennej
125 ml kefiru
100 g cukru pudru
50 ml oleju
50 g cukru
15 g proszku do pieczenia
2 jajka
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Patelnie rozgrzewamy. Smażymy placki z obu stron po minucie. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
Popularne posty
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz