Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Domowe racuchy na kefirze

 Racuchy to jedne z moich ulubionych dań. Doskonałe zarówno na lekki obiad, jak i na deser. U mnie w domu racuchy przygotowuje się na zsiadłym mleku. Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gęstej konsystencji. Ciasto przypomina gęste, takie jak na naleśniki. Racuchy są prostym daniem. Dzieciaki je uwielbiają. U mnie w domu znikneły w mgnieniu oka. Polecam !

Składniki:

250 g mąki pszennej

125 ml kefiru

100 g cukru pudru

50 ml oleju

50 g cukru

15 g proszku do pieczenia

2 jajka

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir. Miksujemy. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Patelnie rozgrzewamy. Smażymy placki z obu stron po minucie. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.





Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj