Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Szybka napoleonka na biszkoptach
W moim domu napoleonka to jedno z tych ciast, które dosyć często przygotowuje na różne przyjęcia. Dzisiejsza moja propozycja to szybka napoleonka na biszkoptach. jest to wersja łatwa, a zarazem bardzo smaczna. Ciasto francuskie zostało zastąpione biszkoptami, co skróciło czas przygotowania wypieku. Tak naprawdę mamy tylko do zrobienia krem budyniowy. Dzięki temu mamy szybciej zrobione ciasto. Doskonałe jest do kubka herbaty. Polecam !
Składniki:
750 ml mleka 3,2%
250 g gotowych biszkoptów
200 g cukru
150 g masła
120 g budyniu waniliowego
30 g mąki ziemniaczanej
30 g cukru pudru
3 żółtka
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 250 ml rozpuszczamy żółtka, mąkę ziemniaczaną i budynie waniliowe. Do gotującego się mleka dodajemy przygotowaną mieszankę. Gotujemy gęsty budyń. Kwadratową formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwszą warstwę biszkoptów. Wykładamy masę budyniową. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptów. Studzimy dwie godziny. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
Popularne posty
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz