Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Sernik kawowy z białą czekoladą
Serniki to temat rzeka. Praktycznie, każdy ma swój ulubiony. Możliwości smakowe są nieograniczone. Jedną z moich propozycji jest sernik kawowy z białą czekoladą. Doskonałe połączenie smaków. Aromat kawy nadaje ciastu niesamowitego smaku. Biała czekolada nadaje niezbędną słodycz, równoważy smaki. Jest to ciasto, które sprawdzi się zarówno na przyjęciach, jak i spotkaniach rodzinnych. Polecam !
Składniki:
masa kawowa
500 g sera trzykrotnie mielonego
200 g cukru pudru
30 ml wody
30 g kawy rozpuszczalnej
30 g żelatyny
masa z białą czekoladą
500 g sera trzykrotnie mielonego
100 g cukru pudru
100 g białej czekolady
30 ml wody
30 g żelatyny
dodatkowo
400 ml śmietany 30%
200 g biszkoptów okrągłych
250 g cukru pudru
30 g śmietanfixu
Masa kawowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę.
Masa z białej czekolady: Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką.
Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa. Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Smacznego !
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Popularne posty
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz