Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik czekoladowy gotowany

 Sernik czekoladowy to jeden z moich ulubionych wypieków. Tym razem w wersji gotowanej. Dzięki temu zaoszczędzam czas. Wypiek jest przy tym smaczny i łatwy w przygotowaniu. Konsystencja ciasta jest kremowa. Sernik czekoladowy gotowany to doskonała propozycja na spotkania z przyjaciółmi. Moim zdaniem jest to deser nie tylko na wyjątkowe spotkania. Sernik dzięki swojej aksamitnej konsystencji zachowuje długo świeżość. Polecam !

Składniki:

masa serowa

1 kg sera trzykrotnie mielonego

200 g masła

150 g cukru pudru

100 g czekolady gorzkiej

80 g budyniu waniliowego

50 ml mleka 3,2%

50 g kakao

3 jajka

dodatkowo

300 ml śmietany 30%

150 g cukru pudru

150 g herbatników

20 g śmietanfixu

Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w domowej temperaturze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło wraz z cukrem rozpuszczamy w dużym garnku. Dodajemy 1 kg sera. Mieszamy, ale nie gotujemy.  Dodajemy jajka wcześniej nieco rozbełtane. Mieszamy. Dodajemy kakao i rozpuszczoną czekoladę. W kubeczku z mlekiem rozpuszczamy budynie. Dodajemy do masy serowej. Mieszamy do zagotowania. Odstawiamy z ognia. Lekko studzimy.

Tortownicę wykładamy herbatnikami. Na herbatnikach układamy masę serową. Studzimy. Chłodzimy w lodówce. 

Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Masę układam na wierzchu sernika.






Smacznego !

Źródło: Sernik gotowany | AniaGotuje.pl



Komentarze

Popularne posty

Drukuj