Polecane
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Rafaello na biszkoptach
Rafaello na biszkoptach to moja wariacja na temat pysznego ciasta bez pieczenia. W moim przepisie zastąpiłam krakersy biszkoptami. Deser stał się przez to delikatniejszy. Kolejna zmiana to oparcie kremu na bazie śmietany, a nie budyniu. Czas przygotowania ciasta bardzo się skrócił. Jest to deser na niespodziewanych gości. W moim domu ta wersja rafaella okazała się sukcesem i zniknęła w jeden dzień. Polecam !
Składniki:
500 ml śmietany 30%
200 g serka mascarpone
250 g biszkoptów podłużnych
150 g cukru pudru
80 g wiórków kokosowych
15 g śmietanfixu
Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Formę kwadratową wykładam folią spożywczą. Układam biszkopty. Na biszkoptach układam połowę kremu. Na kremie układam biszkopty. Na biszkoptach układam pozostały krem. Dekoruję wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.
Smacznego !
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Popularne posty
Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz