Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Sernik czekoladowy na jogurtach

 Sernik czekoladowy na jogurtach to pyszna propozycja na majowy weekend. Ciasto składa się dosłownie z kilku składników. Moim zdaniem sernik czekoladowy na jogurtach jest bardzo szybkim ciastem.  Początkowo wydaje się, że jogurt nie zastąpi sera w serniku. Jednak jak się okazuje ciasto na bazie jogurtu jest bardziej delikatne niż klasyczny sernik. Czekolada sprawia, iż sernik ma interesujący smak i aromat. Polecam !

Składniki:

1 litr jogurtu gęstego

200 g herbatników czekoladowych

200 g czekolady mlecznej

180 g budyniu waniliowego

100 g cukru pudru

100 g mąki ziemniaczanej

2 jajka

Jajka ubijam z cukrem pudrem. Dodaję jogurty. Miksuję. 100 g czekolady rozpuszczam. Studzę. Dodaję do masy. Dodaję budynie i mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Herbatniki układam w tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Na herbatnikach układam masę jogurtową. Ciasto piekę około 60-70 minut w 170 stopniach. Studzę. 100 g czekolady rozpuszczam. Dekoruję wystudzone ciasto.




Smacznego !



Komentarze

Popularne posty

Drukuj