Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Snikers bez pieczenia

 Snikers bez pieczenia to tak naprawdę proste i szybkie ciasto orzechowe. Jest to deser, który sprawdzi się na przyjęciach i spotkaniach. Nie wymaga dużo czasu, a jest przy tym smaczny. Moim zdaniem ciasto snikers bez pieczenia to deser dla małych i dużych. Krem orzechowy wraz z bitą śmietaną stanowią doskonałe połączenie słodkiego i słonego. Deser, który nie ma sobie równych.  Nie wątpliwym atutem jest to, że składniki łatwo zapamiętać. Polecam !

Składniki:

200 g herbatników kakaowych

200 g serka mascarpone

200 g śmietany 30%

200 g cukru pudru

200 g kremu orzechowego gładkiego

20 g orzechów ziemnych do dekoracji

10 g śmietanfixu

Śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję krem orzechowy. Miksuję. Pierwszą warstwę herbatników układam w kwadratowej formie. Smaruję 1/3 kremu. Na kremie układam ponownie herbatniki. Na herbatnikach 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam ostatnią warstwę herbatników. Na herbatnikach smaruję ostatnią warstwę kremu. Dekoruję orzeszkami ziemnymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. 



Smacznego !

Komentarze

Popularne posty

Drukuj