Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)
Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam !
Składniki:
masa czekoladowo-orzechowa
300 ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
150 g kremu czekoladowego
150 g cukru pudru
50 g orzechów laskowych mielonych
10g śmietanfixu
dodatkowo
300 g herbatników czekoladowych
Masa czekoladowo-orzechowa: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.
Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. Na herbatnikach ponownie układamy 1/3 kremu. Na kremie układamy ostatnia warstwę herbatników. Na herbatnikach układam ostatnią porcję kremu. Dowolnie dekoruję. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz