Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Bakaliowe ciasteczka

Pomysł na te ciasteczka wziął się z potrzeby alternatywy dla ciastek, które można znaleźć w sklepach. W moim przypadku sprawdzają się na różnego rodzaju wyjazdach i piknikach. Posmakują również dzieciom, gdyż zawierają w sobie miód, który nadaje im nieco słodkiego smaku. Są dosyć łatwe w przygotowaniu,smaczne i długo trzymają świeżość.
Składnik
1 szklanka bakalii(orzechy włoskie, laskowe, wiórki kokosowe, rodzynki) oraz płatki owsiane
50 g masła
40 g miodu(4 łyżki)
10 mąki(1 łyżka)
5 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka)
1 żółtko
Bakalie oraz płatki owsiane mielimy. Masło roztapiamy i studzimy. Do bakalii dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, miód oraz roztopione masło. Mieszamy. Łyżką nabieramy masę i wykładamy na papier do pieczenia lub sylikonową podkładkę. Pieczemy w 170 stopniach przez 15 do 20 minut. Studzimy.
bakalie, ciasteczka, bakaliowe ciasteczka
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj