Pomysł na te ciasteczka wziął się z potrzeby alternatywy dla
ciastek, które można znaleźć w sklepach. W moim przypadku sprawdzają się
na różnego rodzaju wyjazdach i piknikach. Posmakują również dzieciom,
gdyż zawierają w sobie miód, który nadaje im nieco słodkiego smaku. Są
dosyć łatwe w przygotowaniu,smaczne i długo trzymają świeżość.
Składnik
1 szklanka bakalii(orzechy włoskie, laskowe, wiórki kokosowe, rodzynki) oraz płatki owsiane
50 g masła
40 g miodu(4 łyżki)
10 mąki(1 łyżka)
5 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka)
1 żółtko
Bakalie oraz płatki owsiane mielimy. Masło roztapiamy i studzimy. Do bakalii dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, miód oraz roztopione masło. Mieszamy. Łyżką nabieramy masę i wykładamy na papier do pieczenia lub sylikonową podkładkę. Pieczemy w 170 stopniach przez 15 do 20 minut. Studzimy.
Smacznego!
Składnik
1 szklanka bakalii(orzechy włoskie, laskowe, wiórki kokosowe, rodzynki) oraz płatki owsiane
50 g masła
40 g miodu(4 łyżki)
10 mąki(1 łyżka)
5 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka)
1 żółtko
Bakalie oraz płatki owsiane mielimy. Masło roztapiamy i studzimy. Do bakalii dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, miód oraz roztopione masło. Mieszamy. Łyżką nabieramy masę i wykładamy na papier do pieczenia lub sylikonową podkładkę. Pieczemy w 170 stopniach przez 15 do 20 minut. Studzimy.
Smacznego!
fajniutkie :)
OdpowiedzUsuń