Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Czekoladowy salceson bez pieczenia

Czy jest możliwy przepis na deser, którego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut? Oczywiście. Czekoladowy salceson to deser bez pieczenia. Jest to ciasto, które swoim kształtem przypomina dobrze znany salceson. Do czekoladowego salcesonu możemy dodać wszystko to co lubimy : bakalie, orzechy czy herbatniki. Nie zapominajcie iż więcej dodatków w tym przepisie to lepiej. Czekoladowy salceson to deser dla prawdziwych fanów czekolady. Polecam!
Składniki:
250 g wafli lub batonów czekoladowych(około 4 sztuk)
150 g masła orzechowego
100 g czekolady mlecznej
50 g rodzynek
50 g orzechów włoskich
50 g herbatników
cukier puder do obtoczenia deseru
celofan do pakowania
Batony czekoladowe kroimy na drobne kawałki. Herbatniki i orzechy mielimy. Herbatniki, orzechy, rodzynki i batony razem mieszamy. Dodajemy masło orzechowe oraz rozpuszczoną czekoladę.  Całość mieszamy. Układamy masę  na celofanie tworząc wałek o średnicy 4 cm. Chłodzimy w lodówce przez minimum trzy godziny. Deser obtaczamy w cukrze pudrze i kroimy na kawałki.


czekoladowy salceson bez pieczenia
Smacznego!
Źródło: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/salami-czekoladowe-z-bakaliami/


Komentarze

  1. Znam i bardzo często robię. Poprostu uwielbiam ! ❤ Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj