Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Ciasto Ferrero Rocher (bez pieczenia)

Przygotowania do świat czas zacząć. Jednym z elementów tych przygotowani jest ciasto, które uwielbia cała rodzinna. Jednym z nich jest ciasto Ferero Rocher które doskonale wkomponowuje się w atmosferę świat. Ciasto dosyć łatwo przygotować. Czas jego przygotowania nie zajmie nam dużo czasu. To co wyróżnia to ciasto jest wyjątkowa masa czekoladowo-orzechowa oraz pyszne herbatniki. U mnie w domu nie ma świat bez tego wypieku. Polecam ! Składniki: masa czekoladowo-orzechowa 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 150 g kremu czekoladowego 150 g cukru pudru 50 g orzechów laskowych mielonych 10g śmietanfixu dodatkowo 300 g herbatników czekoladowych  Masa czekoladowo-orzechowa : Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy krem czekoladowy i orzechy. Miksujemy.  Na kwadratowej formie układamy na dnie herbatniki. Na herbatnikach układamy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy herbatniki. N

Kawowe pralinki(szybkie)

Domowe pralinki to doskonały deser, dla wszystkich ceniących czas. Przygotowuje się je szybko, są proste i bardzo pyszne. Dowolny smak, jaki możemy z nich stworzyć daje nam szanse na stworzenie ulubionego deseru. Kawowe pralinki to propozycja dla miłośników kawy, ale nie tylko. Domowe pralinki o smaku kawy posmakują również waszym znajomym czy rodzinie. Łatwe w przygotowaniu, pachnące kawą pralinki doskonale komponują się z popołudniowa kawką. Również takie domowe pralinki kawowe są doskonałe jako prezent. Osobie bliskiej, której podarujemy takie pralinki na pewno ucieszą. Moim zdaniem nie ma lepszej rekomendacji dal tych kawowych pralinek. Polecam!
Składniki:
200 g biszkoptów
150 g kremu czekoladowego
100 g herbatników
100 g białej czekolady
100 g cukru pudru
10 g kawy rozpuszczalnej
Herbatniki miksujemy. Biszkopty miksujemy. Łamy ze sobą zmielone herbatniki i biszkopty. Dodajemy kawę rozpuszczalna i krem czekoladowy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie chłodzimy 30 minut. Czekoladę biała łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Część pralin obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut.


praliny, kawa, kawowe praliny, domowe praliny
praliny, kawa, kawowe praliny, domowe praliny
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj