Przejdź do głównej zawartości

Polecane

Tort Kinder Country (bez pieczenia)

 Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne. Polecam ! Składniki: masa jasna 250 g serka mascarpone  100 g cukru pudru 100 g czekolady białej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu masa ciemna 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany 30% 10 g śmietanfixu dodatkowo 300 g biszkoptów dowolnych 200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus" 100 g czekolady ciemnej Masa jasna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy. Masa ciemna : Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodaje

Kawowe pralinki(szybkie)

Domowe pralinki to doskonały deser, dla wszystkich ceniących czas. Przygotowuje się je szybko, są proste i bardzo pyszne. Dowolny smak, jaki możemy z nich stworzyć daje nam szanse na stworzenie ulubionego deseru. Kawowe pralinki to propozycja dla miłośników kawy, ale nie tylko. Domowe pralinki o smaku kawy posmakują również waszym znajomym czy rodzinie. Łatwe w przygotowaniu, pachnące kawą pralinki doskonale komponują się z popołudniowa kawką. Również takie domowe pralinki kawowe są doskonałe jako prezent. Osobie bliskiej, której podarujemy takie pralinki na pewno ucieszą. Moim zdaniem nie ma lepszej rekomendacji dal tych kawowych pralinek. Polecam!
Składniki:
200 g biszkoptów
150 g kremu czekoladowego
100 g herbatników
100 g białej czekolady
100 g cukru pudru
10 g kawy rozpuszczalnej
Herbatniki miksujemy. Biszkopty miksujemy. Łamy ze sobą zmielone herbatniki i biszkopty. Dodajemy kawę rozpuszczalna i krem czekoladowy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie chłodzimy 30 minut. Czekoladę biała łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Część pralin obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
praliny, kawa, kawowe praliny, domowe praliny
praliny, kawa, kawowe praliny, domowe praliny
Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Drukuj